My Corat Coret Olahrga UM 2009

Tahun ini semua atlet UM bertemu lagi di Stadium UPM mengadu kekuatan dalam acara yang di ambil. Semua datang dengan berbagai kisah dan tujuan ada yang minat, ada yang datang sokong Zon, jumpa awek dan kebanyakan memang betul betul sebagai atlet. Wa sampai kul 7.15, masa tu stadium kosong lagi nampak sepi betui ke ni ada atau dah cancel meet ari ni, namun wa terus gi tengok grandstand nampak banyak lak perda-perda, reben kat atas trek mungkin ni malam tadi ada event UPM kot, pas tu tgok kat atas ada lak back drop Majlis Perasmian Sukan Staf UPM, woi dasyat jugak diaorg sb UM pun tak ada majlis perasmian mcam tu. Camne UM nak buat majlis, Stadium pun tak ade, kalu buat kat varsiti green abis lak kasut nike nw adidas kena lumpur memang tak sesuai buat mlm lampu lak tak ade…sedih 7.45 pagi – nampak kelibat din mamak ok sah meet on ari ni, urusetia amatur selangor pun ramai dah dtg. terus din panggil bagi nombor atlet pada wa. 8.00 pagi – pengagihan no di buat, mat akasah sampai dan bantu wa. atlet semua semakin ramai. Tandas tepon panggil, wa gi sekejab pas tu nampak mental dah warm up. kenya dah run atas track woii nampak macam nak pecah rekod ni. 8.15 pagi -Masih belum stat lagi cuaca dah mula panas suhu bacaan dlm tepon 31 c kalu kul 11.00 mesti meningkat 35 c oi ni mesti leh jadi run kat gurun sahara. Peserta masih kelam kabut edarkan nombor sebab hampas dia org lain kali bagi la siap siap hari jumaat kan senang. Ini semua salah zon-zon lambat hantar nama, mana boleh terhegeh-hegeh nak develop atlet UM – dia program mkn tahun beb bukan mcam maggie mee pas tu masuk inter varsity bungkus termasuk la gua. 8.40 acara padang bermula tengok prestasi hambar tak ada kejutan yang boleh dibanggakan. Balingan takuk lama tak ada bintang atau bakat baru pak belalang jumpa. Tulah Um rekrut la staf baru supaya ada background wakil negeri ke daerah ke barulah best. 100m, 200m, 400m senior lelaki wanita tak ada kejutan no comment. Cuma boboy zon 5 (400m) larian sudah improve sikit tapi kalu nak top 5 gi terengganu kena buat 53s-azab tu nak bagi tambah endurance. 9.10 pagi 1500m lelaki veteran lepas bersama senior, merempit bersama dan keputusan sama macam last year juga tak ada boleh buat under 5 m. fadhli kenya harap boleh dia yang kata tapi kantoi juga, rahman zon 7 ada sikit meningkat dan wa rasa that one time boleh sayur fadhli tu pun kalu rajin training. Nizam Mental pun sama tak leh gi sama aje. Woit lu olang kulang training beb main-main alang kepalang nak jadi runner jadi la betui-betui mancho pecah rekod hampirkan masa taraf student UM pun cukup. Veteran pun sama wa buat 5.52m masa my stop watch sendiri pakai compare last year 5.58s kira ok la tu tetapi bila announce dia kata 6.01s lak, tu macam 8 saat beza jadi gua gi jumpa time keeper dia kata gua punya jam salah. Apa hal gua lu kata rosak, citezen beb 23 tahun sudah pakai. Tulah akibat kalu lepas sekali gus kan konfius timing mana satu veteran dgn senior. Tamat larian 1.5 k wa punya tumit sudah injured maka bermulalah episod duka dlm kejohanan kali ni – 3 event lagi dengan sedih nya terpaksa di bye bye kan. 800m tak dapat test power dgn dr. sabri he he lain kali le tu kalu di izinkan tuhan. Acara-acara sebelah petang malas wa nak komen sebab tak ada sinar yang menyinar cuma cahaya matahari yang terang menerang. My zon 7 kesayangan ambo, meraih 4 gold, 11 silver dan 1 bronze berada tempat ke 3 / 4 . Kalu nak tanya masa pencapaian masing-masing contact la cik erna yang cun dan very hard working organizer tu. Irwan pun boleh di contact jugak tapi baik-baik dia ni handsome takut terpikat lak.

2 Responses to “My Corat Coret Olahrga UM 2009”

  1. E-Ling Says:

    SOrry lar mengecewakan En Ramlan pula dgn jarak yg teruk tu walaupun memenangi 2 pingat. sb sblm game olahraga hari tu, i dah penat dgn game badminton yg berlangsun berturut-turut selama 5 hari pd mggu yg sama dng olahraga. apatah lg malam khamis dan jumaat pagi sblm hari kejohanan olahraga tu i masih pergi ke MAKSWIP bowling dan telah bermain sebyk 12 game pd kedua-dua hari itu. lengan belum rehat lg, pagi keesokkan hari dah start balingan lembing dan sambung dgn cakera… energy dah habis diguna dan mmgpun kekurangan training.. sorry ye mengecewakan.. bukan nak cari alasan dgn rekod jarak yg dekat tu cume nak explain hrp en ramlan faham keadaan i🙂 hahahaha..

    • rlans Says:

      i saje buat kelakar just joke aje dlm my blog tu, anyway tahniah u dpt pingat emas hopelly akn dpt gold lagi at tganu nanti, huv a nic day

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: