DIARI PAGI

Naik Kete Naik Moto

Jam 7 selepas solat subuh, hantar anak, Nurul Hidayah (Ting. 3) ke Sekolah-jarak 1k shj dari rmh. Cara menghantar naik kereta. Balik semula sorang lagi mesti di hantar namanya eina. Cara menghantar – kena tanya dia dulu, soalan: ari ni eina nak naik apa kete ke moto, jawapan: naik motooooo. Sebabnya naik moto cepat sampai, kalu naik kete lambat sikit, takut ustaz marah. Inilah diari pagi harian saya, sebelum pergi keje. Generasi sekrg ke sekolah & kemana shj. dihantar dgn kenderaan, banding zaman saya dulu nak hantar dgn basikal pun tak leh sebabnya basikal perewelnya tak stabil bunyi krek sana krak sini, buat lambat shj – lebih baik jln kaki, lagi cepat kalu hujan nasibla, memang lasak budak kampung. Kini kanak-kanak bandar/pekan manja, dok dalam penjara rmah-masa lapang : internet game, face book, yahoo massenger dan melangut kat TV. Maknya suruh beli minyak kelapa di kedai pun takut sebabnya bukan dia org tak berani tapi mak bapaknya bimbang takut kena culik lak. “Wahai kampung dan desa aku rindu padamu”

My Painting, Titled: Melastik Burung

Melastik burung

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: