RAMALAN YANG SALAH

Sebenarnya ketentuan daripada Tuhan itu memang benarnya, kalau datangnya dari manusia selalunya tidak benar. Sebagai contoh Bil Gates tersalah anggap bahawa selepas 1981 tak ade sape pun pemilik komputer mencapai memori 640kb keatas tetapi sebaliknya awal 90 an sahaja sudah ramai yang sudah mempunyai 512mb kapasiti dan sehingga kini 8 gb sudah biasa saja utk PC masing-masing, taka de yang pelik. Juga dia meramalkan pada 2004 bahawa dalam masa 2 tahun lagi masalah spam boleh diselesaikan namun demikian sehingga kini masalah itu masih lagi sangat rumit dan menjadi beban kpd penguna IT. Juga dia mengatakan pada tahun 2000 media cetak akan mati tapi jangkaannya meleset juga. Sir Alan Sugar (Taikun Amstrad) pada 2005 juga meramalkan apple ipod akan mati tetapi sehingga kini gadget itu terjual sehingga 174 juta, seolah item wajib utk dipunyai dan belum mengambil kira iphone lagi. Saya menunton siri tv “space 1999” space1999dengan tekun sehingga malas nak baca buku pada sekitar tahun 1975-1977 tetapi sehingga sekarang dah thn 2009 satu habok space ship tak serupa macam tu. Punya la kemarok abis semua baju kalu boleh nak chop dgn tajuk tu. Naik basikal kayuh laju-laju macam nak terbang ke bulan pas tu jatuh dlm parit…menonggeng. Dia orang kapitalis menipu hidup-hidup kita (orang kampung) dengan teknologi media TV tetapi la ni camne – media baru…awas berfikirlah kita jangan tertipu lagi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: