KONSERT TERHEBAT MICHAEL JACKSON

bucharestTahukah anda di mana concert terhebat MJ? Jawapannya ialah di Stadium Bucharest, Romania pada 1 October 1992 sempena promosi album dangerous. Rakaman mengggunakan format dvd kemudian diserah hak tayangan kpd BBC keesokan harinya. Seramai 170,000 penonton telah hadir dan ramai yang telah pengsan, anggau, menangis lupa diri, terloncat-loncat hilang pendoman kena aura hebat Jacko semasa menyaksikan persembahan ini. Kenapa lu olang jadi macam tu? Jawapannya ialah kejayaan/successfull daripada seorg penghibur menjadikan anda sedemikian rupa. Agaknya nak tangkap feel masa perform Jacko ni mesti ada kena kas-kas sikit ataupun dia tarik sikit – tak tau la den nak tuduh-tuduh nanti berdosa sebab tak ade info yang sahih. Jacko sendiri bertindak sebagai koreografer dan dibantu oleh Juruteknik AV canggih serta penataan artistik yang cemerlang menjadikan konsert tersebut meletup, ada gegar, puas, jiwang, kagum dan happening. DVD copy telah terjual sebanyak 950,000 ketika itu dan hingga hari ini angka jualan telah meningkat berjuta-juta selepas kematiannya. Semasa aku ke 1Utama minggu sudah dvd tu di jual dgn harga rm39.90 tapi ku tak membelinya kerana mahal dan beli yang terpirate rm8 aje yang dijual oleh Ah Lian, budak cd kat mapelay SS2.  Sampai dirumah kecewa kerana sound dan gambar mengecewakan – apsal la aku tak beli yang ori, kan best – menyesal lak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: