YAYAH & TEE KWAN DO ACTION

yayah great wall

Gambar ni sebelum Yayah (anakku) bersiap untuk berlawan Tee Kwan Do peringkat Petaling Utara di Dewan Jalan 227, PJ. Umur nya 15 thn dan akan menghadapi PMR tak lama lagi. Penyertaan pertama setelah berkali-kali disuruh oleh masternya supaya join competition. Disebabkan dia lebih fokus utk pembelajaran selalunya ia menolak sahaja tapi kali ni entah mengapa dia berminat nak join. Mungkin ikut kawan-kawan atau nak take a challenge setelah dapat black belt. Keputusannya ia kalah dalam pusingan pertama sahaja – sebab kalah kerana tak cukup training, tak ade pengalaman competition, emotional disamping master pengajarnya ku lihat macam blur aje. Penganjur pun satu hal, ada ke patut kul 7.45 pagi disuruh sampai dan kul 4 ptg baru lawan jadi mental la bebudak tu. Jadi gambar diatas telah ku sandwich dgn great wall of  china supaya dapat memberi motivasi dan jangan kecewa dalam apa jua perjuangan yang akan dihadapinya kemudian hari. Kalu kalah jadikan iktibar dan berani gagal itu akan menjadikan seseorang itu lebih kuat serta cemerlang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: