SELUAR PENDEK ADIDAS

pant adidasSketch atau drawing ni mengimbau nostalgia pada tahun 1979 dimana pada bulan ramadan ketika itu aku telah membeli seluar ni dgn harga rm39.90 disebuah kedai sukan di Klang. Lama sudah aku memerhati seluar runner ni tegantung kat kedai tu. Sememangnya jelous serta kemaruk melihat runner lain memakainya bila join sukan olahraga antara daerah-daerah di tempat aku.

Ramai Mamat yang datang dari Klang dan Petaling yang memakainya kerana mereka tu lebih loaded dari aku lantas kutanamkan dihati utk membelinya. Alangkah bahagianya bila aku dapat memakainya walaupun sepatutnya aku diarahkan utk membeli baju/ seluar utk hari raya. Bayangkanlah betapa fenatiknya aku dgn dunia run ketika tu, budget beli baju raya ku korbankan dgn pants ni.

Bila aku memakainya masa traininig di Sekolah ketika tu ramai pula Minah pandang-pandang dan jeling-jeling kepada aku bcoz al maklumlah ketika tu aku aktiv run look mancho (perah santan sikit tak ape) then leh lak wat lukisan, poster, mural dan grafik kat sekolah tu – tapi sayang satu awek pun tak sangkut masa tu, memang la tak sangkut sebab wa no confident nak layan awek masa tu. Tak sempat lak masa tu aku nak bergambar bersama seluar yang ku pakai ni sebagai kenangan dan utk dipublish dlm blog ku ini, sayang seribu kali sayang no bukti. Hanya dapt ku abadikan dlm bentuk sketch ni sahaja. Kalau waktu ni diputarkan kembali, bagaimana ya agaknya?

One Response to “SELUAR PENDEK ADIDAS”

  1. naim Says:

    Salam,

    Dear Abg Lan,

    That is what we call “determination is power for achievement”.

    Naim

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: