SUP AYAM AIR KELAPA

dinner 1Menu sup ayam organik bersama air kelapa – cara masaknya sama seperti sup yang lain cuma airnya sahaja tukar kepada air kelapa muda dan dicampur dgn sayuran seperti lobak putih, bawang, jagung, carrot beserta ayam kampung ke, ayam karan ke, ayam organik ke dan yang sama spesis dgnnya – sedap dan very healty bila dimakan, opp lupa masa makan taburkan sikit lada hitam, bagi panas sikit. dinner2Kisah sup ayam ni terjadi bila kawan aku yg pernah ku story dulu iaitu Dr.  Mai (Orang Vietnam) telah mengajak ku dinner ke rumahnya di UM Qurters Seks. 16 sini. Ku gi dgn ditemani oleh Mr. Sukarji atau nama manjanya “Aji”, si mamat ni dari seberang, Jakarta pak, pensyarah tari – fuhhh kalau tengok dia perform dasyat bro,. Sekarang dia telah bujang kerana kematian isteri tercinta kerana penyakit kanser pada tahun lepas, umurnya 47 tahun dan ada seorg anak lelaki berumur 7 tahun. Semasa kami makan dan berbual, dia ni sebuk lak main sms – rupa-rupanya dah ada cewek kat Semarang. Selain dari sup, si Mai ni turut masak telur dadar bersama cendawan dan bawang dan sup sawi air minuman teh vietnam. Dapatlah ku merasa masakan Vietnam pada malam tu, tak sangka dia ni pandai masak sehinggakan perut ku full setelah kosong angkara 12 lap swim dan 3 k jog petang tadi. Thank you very must to Mai.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: