MANCING

fishing paintNi lukisan cat air telah ku buat pada tahun 2001, sekarang 2009 dan usianya telah 8 tahun. Usianya kalau nak disama dgn spesis siakap mungkin dah bercucu siakap tu, kalau senohong mungkin jugak dah ada beribu ekor anak, kalau gelama mungkin dia dah mati, kalu spesis duri yang kena gaya masa mengawan pun boleh beranak beratus-ratus gak. Si Joran ni lak jgn amalkan memancing sorang diri takut sampan terbalik, nahas tak ade orang yang nampak tapi kalau ada Polar dgn GPS sensor dimaafkan. Kalu nak gi mancing gi lah mancing, jgn cuba lencong gi tempat lain lak, takut kalau berbohong dibimbangi akan jadi pencuri. Cantik tak drawing ku ini, kalau sape cakap tak cantik wa tak kisah. Ada lukisan lama-lama saje wa publish sebab takut di makan anai-anai dan tak ade sape nak tengok. Ini yang dinamakan galeri maya, sedunia boleh tengok.

Lupa nak cakap tadi, sebenonya cite tadi ku nak kaitkan dgn peribahasa – siakap senohong ikan gelama bercakap bohong lelama mencuri. Berhatilah kpd kengkawan yang suka kencing atau temberang¬† kerana setelah melakukan kesalahan atau kalentong mereka cuba nak cover up balik. Tipah tertipu, bahawasanya pembohongan moden terutama di alam siber berleluasa ketika ni. Awas….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: