SIAPA DAPAT MADU?

Asian-honey-bee-250Apa sebab helipkopter berligar-ligar di atas rumah malam ni? Wa rasa itu maybe tinjauan dari udara untuk melihat dan sensor aktiviti panas atau kejadian dibawah yang mencurigakan, dan wa ucapkan jutaan terimakasih kpd pihak keselamatan memantau demi keselamatan orang ramai.  Semua kereta peronda di bawah pula dilengkapi dgn GPS, kita ada evo10 utk mengejar kete speed turbo hatta perhubungan lebih canggih dan cepat.

Semenjak Pilihanraya ke 12 yang lalu, memang kita telah melalui detik-detik yang amat memilukan tentang berkaitan perpecahan rakyat terutama bangsa melayu. Kenapa BN kalah? bcoz pemimpinnya dah kaya raya, berlagak tabur duit sana sini dan tak alert tentang media baru (website alam siber). Pak Lah lak over confident, yang mantannya lak suruh dia step down maka berlakulah tsunami ini. Tempiasnya – pernah aku mendengar cite bahawa ada yang telah dibayar puluhan ribu untuk baring dihadapan kete Sultan dan buat demo depan Istana. Itu semua keje karut, sape bagi duit? betulke, wallahuwaklam. Wahai umat yang tercinta lebih baik dok rumah ke ofis ke masjid ke bawah pokok ke atau dimana sahaja untuk beristiqamah, majukan diri, sabilillah terhadap pendidikan anak-anak dan janganlah  buang masa menjadi alat kepada agenda orang lain. Banyak-banyak ngaji dan baca buku. Buat ape kita menjadi hero dijalanan, kan ada baik kita menjadi hero dan mempertingkatkan diri dalam apa jua bidang yang kita mahir. Eh..eh..macam bagus lak wa ari ni nak nasihat-nasihut.

Cite ni berkaitan dgn madu yang telah madi bayorku beli kat Sungai Bayor tempoh hari yang sememangnya original, bila agaknya aku nak balik sana nak beli lagi sebotol. Tadi aku  cicahnya dengan epal hijau…sedap lak. Wa cari kat google utk kisah madu ni lantas jumpa mat saleh poyo ni then buat design sikit combine dgn 1M utk tatapan visual kengkawan. Konseptual ni kena faham, maksudnya deep tau. Sape pun yang jadi ketua atau pemimpin mesti ada yang mengambil keuntungan dari jawatannya seperti peribahasa orang India, Sesiapa yang mengambil madu, meleleh dijari pasti akn menjilatnya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: