MAKAN LAGI….

Dah masuk hari ke 10 puasa, aku masih lagi belum mempraktikan carta gun yang ku rancang iaitu bukak posa dgn apple hijau, kurma dan air suam. Misil aku fail dah 10 kali kerna godaan nafsu makan apabila azan magrib berkumandang. Abis camne, target nak turun weight 6 kilo akan kecundang jika ku turuti kau wahai nafsu. Bila makan mengejut banyak-banyak, kolesterol pun naik mendadak. Masa kat kampung keenakan kampung, bila pulang masakan isteri lak dan lambaian bazaar ramadan. klgccMemang ramadan bulan keriangan.  Hai Ramadan dah 10 hari kau berlalu hanya sekali aje aku buat full rakaat terawih yang lainnya hanya lapan aje. Malam ni ponteng kerana Brother Adnan ajak makan lak kat KLGCC. Wa ari ni salah pintu nak gi ke sana terlencong kat KGPA – sebabnya dua kelab golf ni memang sebelah menyebelah, sepelaung aje. Lihat dan perhati tengok satu satu sampai puas hati seribu satu macam selera terhidang depan mata. Semua mengancam, semua rencam dan semua nikmat. Mungkin sok akan ku kunyah apple hijau dan kurma tersebut tadi….juga terimakasih to abg sulong ku yang telah sponsor bukak puasa ari ni. Semoga murahlah rezekinya.

klgcc 3 copyklgcc 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: