CAR DI ISTANA BUDAYA

300px-Istana_Budaya_KL_2007_003_panoIstana Budaya adalah tempat pementasan teater elite bertaraf antarabangsa yang siap dibina pada tahun 1999 yang telah dirasmikan oleh Dr. Mahatdir.  Kos membuatnya sebanyak RM210 juta dan aku pernah masuk menonton, pinjam set, tolong kawan buat set, jumpa Rahimidin di IB ini. CAR pula ialah Chap Ayam Runners iaitu sebuah kelab running yang dianggotai oleh anak-anak muda melayu di sekitar Lembah Klang yang mementingkan fitness dan kesihatan melalui aktiviti larian dll. Kebetulan dia org lak suruh wa jadi Ketua Reban – jadinya memang seharusnya wajib aku menghadirkan diri, kalu wa tak dtg mesti kena kutuk kau kau punya. CAR tu lebih pada sukan manakala IB tu lak lebih pada seni…memang clash, sebab & biasanya mat sukan tak minat seni begitu mat seni jarang yang hobbynya bersukan. Tapi pada mlm ini, seni dan sukan telah diketemukan. Wa memang leh masuk kedua-duanya sekali, no hal punya harap member lain – ok gak macam wa.

Seramai 25 orang ahli CAR telah hadir pada majlis julung kali ini – Jumaat, 11 Sept. 2009 adalah hari yang boleh disejarahkan  kerana CAR members berkumpul dalam sebuah majlis berbuka puasa yang happening dan penuh kegembiraan di dalam bulan baik dan kudus ini. Semua sporting, hebat, sihat – no issue, wa bagi markah A+ pada Mr. Sekretari organised majlis ini. CAR 1 juga telah mendendangkan sebuah lagu bertajuk “pulanglah berhari raya” (nyanyian asal dari Aman Shah) bersama kugiran undangan  – tak sangka begitu berbakat sehinggakan pemuzik kat situ tabik salute. Idaizumi juga menyelit dengan lagu dangdut (tajuknya wa dah lupa). Terimakasih kpd Sdr Rustam (Pacesetter President) yang turut hadir dan sudi memberi sepatah dua kata penyuntik semangat kpd all CAR. beliau juga turut menyampaikan sijil dan baju tshirt kpd members.  Kepada rakan rakan lain yang sudi datang dan memberi kerjasama serta moral support juga wa kalungkan pingat olimpik pada you all semua. Zul Galeh (Imam Blues) telah mengimankan solat magrib.

DSCN7254

DSCN7261

DSCN7260

DSCN7258

DSCN7259

DSCN7257

One Response to “CAR DI ISTANA BUDAYA”

  1. zulhassan Says:

    tahun depan buat lagi atau pun raya pun boleh HI-tea , makan waa ON je😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: