BAKAT TERENDAM

Semasa breaking fast event pada jumaat lepas anjuran CAR di Istana Budaya, Sdr Hilmi (setiausaha CAR) telah menyanyi sebuah lagu untuk menghiburkan all members yang hadir. Wa memang dah tahu Mamat ni memang boleh henjut tu microfon – tu pasal wa kasi push dia naik atas pentas. Pemuzik jemputan tu telah memuji persembahan secara tak sengaja dan live tu. Tak sangka berbakat dan sedap sikit bawah dari Mawi. Nasib baik dia kenyang bahana lepas menjamah juadah lazat – kalu dak memang ramai la ayam dara yang tangkap lentok leleh feel sama lu. Seraya menyanyi sejambak bunga telah dihulur tanda kagum tapi sayang yang bagi tu ayam kecundang. Ayam dara malu tapi mau. Lu emang baguz run boleh nyanyi pun boleh. Sempat ku rakam dlm masa 38 saat menggunakan kamera cikai ku ini untuk tatapan kengkawan. Sayang memori kad ku abis, kalau dak boleh langsung sampai 4 minit. Anti climax betul la. Banyak aksi rythm dan bait terlampau tak sempat dirakam dan menghalang ku nak calonkan ke grammy award. Selamat Hari Raya – 6 hari lagi, hua hua hua…ramadan akan melabohkan tirai. No bukak puasa, no sahur, no bazar, no terawikh, no group bukak posa, no gi pasar prepare masak sedap-sedap, no gi Jln TAR, no lu gendong awek shopping, no isteri tanya nak masak apa ari ni – semoga keberkatan bulan ini akan berlanjutan pada bulan seterusnya sehingga ku bertemu dengan mu lagi pada tahun depan – insyaallah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: