SATU HARI SEBELUM RAYA

FBL raya kad 09Kepada semua kengkawan, sahabat handai, saudara mara dan keluarga yang tak kira dimana tuan dan puan berada di desa, di bandar di luar negeri – ku hulurkan sepuluh jari mohon kemaafan kalau ada tersalah tersinggung terguris perasaan atau tersensitif isu peribadi kepada kalian. Sila jaga diri. Kalau memandu berjaga. Kalau memboceng pakai lah topi kaledar dan sentiasa bersedia. Kepada awek cun yang belum ada balak sila jaga diri – ramai balak di kampong akan cuba berligar dan susun ayat berbunga beraksi. Kepada balak solo yang masih belum dapat awek lagi – sila cuba dan cuba, gi lah berhari raya ke rumah kengkawan semoga kamu dapat mengurat adik atau kakaknya atau pun sekufu dgnnya. Kalu tak dapat memang lah kau tak romeo langsung – kena mandi bunga, minum air perigi hu hu hu hu. Sesiapa yang dah berteman berpunya jagalah tata susila – jangan melampau sebab kita ni islam. Tepon mahal sms sana sms sini. Sony LCD car player pasang kat kete, wah hebat balik kampung. Pakai ray ban…furghhh. Lewat kul 10.00 ni ku telah run kat dlm UM sejauh 6k tanpa kenkawan (sengsorang). Jog paling slow dan cuaca sejuk, bila stop badan berpeluh dan nampak berasap tidak balas sejuk & haba badan. Semasa baru run 2k tetiba nak terkucil lak – terus ku hampiri tandas yang paling dekat. Lepas tu sambung balik jog, tetiba ku pandang 3 ekor dog dengan sensasinya menghampiriku semasa menuruni bukit cinta – potong stim abis. Terus saje ku stop sekejab dan bersedia menghadapi sebarang kemungkinan dgn kayu ditangan. Nasib baik doggy liar tu tak menyerang – kalu dia attack memang terjadilah battle of the raya. Bayangkanlah sekarang kul 12.40 mlm planning nak gi Jln TAR lak.

One Response to “SATU HARI SEBELUM RAYA”

  1. zulhassan Says:

    tok ketua kita kena beli bom bola lebih raya ni untuk serang anjing2 tu… Malam ni saya pun nak turun TAR gak rasanya. Bukan nak beli kasut lari atau baju raya tapi saja nak cuci mata je.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: