BERSAWANGAN (DENGAR AYAM DEN LAPEH)

Last blog update pada 4 Okt lepas, sekrg dah 14 Okt bermakna dah 10 hari blog ni bersawangan..ha ha ha ape nak buat dah busy. Tu si hailmi lak ngajo register FB lantasnya wa layan FB lak. Dulu wa tangkap pot tapi rupanya lagi happening, patutla banyak blog bersawang. Tak lama lagi apa lak dia org nak reka…ontah la jang oii, tunggu dan tengok ajelah..apo apo pun sebagai menghibur hati yang lara mai dengar lagu “ayam den lapeh” nyanyian Syaifaana. lagu oleh A Hamid@Hadi dan penyanyi asalnya Elly Kassim (60an). Wa sengaja tak download versi asal bcoz minah ni dah veteran takut ko org boring lak nanti. Ape2 pun mari join nyanyi bersamaku…jangan malu, aku budak minang.

Luruihlah jalan Payakumbuah
Babelok jalan Kayu Jati
Dima ati den indak karusuah
Awak takicuahai ai… ayam den lapeh

Mandaki jalan Pandaisikek
Basimpang jalan ka Biaro
Di ma ati indak kamaupek
Awak takicuah ai ai… ayam den lapeh

Sikucapang sikucapeh
Saikua tabang saikua lapeh
Tabanglah juo nan karimbo
Oilah malang juo

Pagaruyuang Batusangka
Tampek bajalan urang baso
Duduak tamanuang tiok sabanta
Oi takana juo ai ai… ayam den lapeh

Den sangko lamang nasi tuai
Kironyo tatumpah kuah gulai
Awak ka pasa alah usai
Oi lah malang denai

O hoi … ayam den lapeh

3 Responses to “BERSAWANGAN (DENGAR AYAM DEN LAPEH)”

  1. Faiz Faiza Says:

    salam en.ramlan
    tcari2 kalo npk kelibat enramlan d game silat yg kami anjur weekend lepas. ada?

  2. Faiz Faiza Says:

    salam en.ramlan
    tcari2 kalo npk kelibat enramlan d game silat yg kami anjur weekend lepas. ada?
    patut ada link yg kuat kan between us (psatuan utk student & staff)?

  3. Fadli Says:

    Cantumkan link asal kalau mengcopy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: