KASUT OH KASUT

APTOPIX BushANDA lihat gambar ini. Sebelah kasut pertama terbang di atas kepala Presiden Amerika Syarikat, George W.Bush semasa lawatan perpisahan beliau ke Iraq 14 Disember 2008, dalam sidang media bersama-sama Perdana Menteri Iraq, Nuri al-Malik.

“Ini kucupan perpisahan untuk kamu, anjing!” Jerit Muntazer Al-Zaidi wartawan untuk televisyen Al-Baghdadia, sebuah stesen milik Iraq berpangkalan di Kaherah, lalu membaling kasut yang dipakainya. “Ini salam perpisahan daripada balu, anak yatim dan mereka yang terbunuh di Iraq”

Tetapi Bush berjaya mengelak menundukkan kepalanya dan kasut pertama mengenai bendera-bendera AS dan Iraq di belakang kedua-dua pemimpin, manakala kasut kedua tersasar. “.. saiz no 10” Katanya sambil bergurau, walaupun disahut oleh beberapa orang saja.. dan akhirnya Muntazer segera dihukum oleh pengawal keselamatan dan dibawa keluar dari bilik itu.

Gambar bawah pulak (sori ya wa tayang kasut), kisah kasut yang baru ku beli dgn harga rm427.00 dgn diskaun 30%. Insan yang membantu dapatkan diskaun itu ialah Ronnie, Hailmi dan Wong – mekasih daun keladi. Aku mengangkat kaki ku supaya senang Khairul snap picture untuk diabadikan sebagai kenangan larian Mizuno pada Ahad, 25 Oktober lalu. Sdr. Khairul telah publish dlm FB dan wa telah komen berbunyi “dasyat gambo ini sama taraf dgn photograper CNN, reuters, Upi, NG, Utusan, BH, Star pun tak boleh challenge. Memang sebuah gambar membawa seribu makna. Tiada cerita tiada blog, tiada kamera tiadalah gambar…..Kontra betul cerita atas ngan yang bawah…atas melepas geram manakala bawah guna untuk run merempit sesama kengkawan. *Bersama gang chap ayam runners….hu hu hu mkn ambutan. Lain musim wa bawak lagi.

kasut NB

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: