AL KISAH 5K (KILOMETRICO)

Apa kes Presiden Klang Pacer si Wong ni buat larian kat S’gor Turf ni? jawapannya wa pun tak tau, kena tanya pada dia. Wa agak dia mesti kroni pada taiko sini…anyway syabas tahniah kpdnya kerana berjaya menganjurkan larian pada petang itu. Dengan itu dapatlah jugak aku melawat tempat ini iaitu tempat dimana para gambler menikam nombor melalui kuda lumba – betting la tu. Di sini juga tempat empayar Ananda Krisnan berpaksi setelah pindah dari Jln Ampang semenjak tahun 1991 lagi. Wa tangkop pot sama lu, yang penting wa mau rempit dan mengeluarkan peluh masin dari badan sehabis banyak yang boleh – tu saja tujuan aku. Wa berangkat dari ofis pada pukul 5 ptg dan terus kesana dan sampai lebih kurang 30 minit kemudian. Wa conggak,  jln jem giler kerana orag mau balik kampung untuk beraya haji meleset kerana aliran trafik not so bad cuma kete merangkak cikit2 je kat federal highway.  Sesampai nya disana runner2 masih belum ramai yang datang jadi wa pun berlegar2 meninjau keindahan tasik dan Hotel Palace Golden Horse seterusnya mencari tempat parking serta memerhati kut2 ada member Car yang sudah datang. Member yang memula ku jumpa ialah Imam Blues, Zaki dan Swoto dan secara beransur2 bilangan runner bertambah ramai. Flag off bermula tepat jam 6.30 ptg dengan pecutan pace 3 minit per km – purghh laju betul korang, dasyat macam cross country tahap dunia tetapi wa punya pace maintain pada 4 minit sahaja demi mengelak terpancit awal atau stop dan berjalan lenggang kangkong. Kengkawan Car pun ramai yang memecut berdesup hilang dari pandangan. Motto run for health tetap menjadi peganganku, tetapinya bila nombor dah terpin kat vest kekadang semangat nak berlumba tetap tidak boleh dibendung. Akhirnya wa menamatkan larian di tempat ke 38 dengan masa 23.50s. Ada kengkawan yang buat 14m, 16m, 17m, – hu hu lantak hang lah…wa tak larat, wa body berat still 78kg, mana leh – lu olang below 60kg. Semestinya long distance runner mesti mau kurus cekeding baru ringan melayang. Ha ha ha mana boleh nak menandingi kamu wahai runner yang keje ko mkn tido run ru run pagi petang dari kecik sampai tua. Paling best ialah sembahyang magrib bersama Zul Galeh di Hotel situ dan Zul bertakbir raya sekali…cun imam blues (ibadat amal diutamakan riadah tidak diabaikan)  Dilampirkan keputusan pemenang2 perlumbaan itu – KORANG LIHATLAH CATATAN MASA TU, WA DAH KENA SAYUR BERKILO2 METER ABIS 10 BATANG PEN KILOMETRICO:

Admiral-New Balance 5km Run
Selangor Tuft Club,Kuala Lumpur
Flag off time:1830 hrs

Top five results of all categoriesCategory A (Men Open)
No:001–14m 27s—Karthik A/L Jayaraman
No:002–14m 45s—Ahmad Lamchannak
No:003–15m 06s—Jayakumar
No:004–15m 22s—M.Murali
No:005–15m 41s—Prabakharan

Category B (Men Veteran)
No:001–16m 19s—M.Thanasekaran
No:002–16m 42s—Ng Say Heong
No:003–17m 21s—Wong Weng Seng
No:004–00m 00s—C.Krishanum
No:005–17m 45s—Mohd Sowoto

Category C (Women Open)
No:001–18m 01s—Amutha Arumugam
No:002–21m 57s—Goh Li Ting
No:003–22m 10s—Adreana Lavin Saty
No:004–22m 52s—Sue Wong
No:005–25m 49s—Syarifah Ali Murah

Category D (Women Veteran)
No:001–18m 42s—Susan Khoo
No:002–19m 09s—Lian Bee Hoon
No:003–21m 40s—Susila A/P Govindan
No:004–23m 45s—Dr.Vijayaletchumy
No:005–24m 16s—Wendy Wong

Category E (Boys)
No:001–16m 07s—Kumaresan A/L Rajendran
No:002–16m 26s—Navinkumar A/L Sivakumar
No:003–16m 36s—Muhammad Ramzan Jani Bin Mohd Pittli
No:004–16m 56s—Kesavaraja A/L Krishnan
No:005–18m 45s—Foon Kok Wai

Category F (Girls)
No:001–21m 08s—Kim Khoo
No:002–22m 38s—Sylvia Moey
No:003–24m 26s—Loh Chooi Shawn
No:004–25m 48s—Nor Afifah Hudzwah Bt Asmadi
No:005–26m 03s—Nurul Shareeda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: