KLAVA RUN “JELINGAN MANCHO”

Hari ini : Ahad 29 November 2009
Tempat rempit : Metropolitan Batu, Taman Mastiara, Off Jalan Ipoh, Kuala Lumpur
Jarak : 3.9km x 3 Runners
Mula : 7.30pagi

Wa join kali kedua, tahun lepas sepi kerana chap ayam and the gang belum muncul lagi tapi tahun ini bersama dgn chap ayam yang rancak membiak, wa dapat beramai2 dgn kengkawan lari bersama, sembang, makan, usha mengusha dan segala2 dalam arena kesukanan ini. Banyak pasukan yang bertanding wa pun tak selidik, yang wa tahu wa join run bersama Pak Yob, Imam Blues dengan nama “CAR Jelingan Mancho” mendapat kedudukan ke  8 dlm kategori Junior Veteran. Ha ha ha perasan jelingan mancho konon, meninggal masa lari jadi jelingan kubur baru tau. Team terbanyak datangnya dari gang Chap Ayam iaitu sebanyak 13 pasukan – jesteru itu penganjur telah memberi merit atau hadiah khas kpd CAR atas usaha ini. Hadiah berupa satu kotak kacang bean jenama chap ayam dan plug. Catatan masa wa dgn dua gang yang lain cuma beza 1-2 minit je. Best larik ngan Pak Yob, walaupun  old dah 61 masih steady lagi, abis sebakol wa dikutoknyer coz lambat pass batton kat dia. Tinggi sungguh semangat perempitan dalam darah dagingnyer. Waima catatan ala olimpik dan pace berdesup tak penting kerana yang diutamakan ialah fun berpeluh, beridah dan berkengkawan. Kalu nak story banyak sungguh boleh distorikan tapi wa malas nak taip panjang2 coz wa bukan novelis just cuma cikit2 aje nak habaq. Selesai majlis penyampaian hadiah, CAR mengadakan picnic dengan mkanan kuih koci, karipap (sponsor oleh Imam) dan mikai 2 biji (wa beli kat carefour mlm tadi). Seronok pulak berpicnic bersama2 kat Taman ni sambil gurau, gelak dan bergambar. Ha wa celok Tey punyer gambar publish kat cini. Tak kisah kan Tey coz wa pun tak kisah kalu member lain mau celok wa punyer foto. Gambar atas dgn imej picnic wa snap guna hset wa.















Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: