Illustrasi dan APA DAH JADI

Hari ni di FB telah berlaku satu rekod dimana comments mencecah 363 kali dari tgh sampai ke petang. Wa pun join sama sambil scan & work design stop sekejab shout pas tu shout lagi, tulah bahana FB kekadang melekakan dan kekadang menghibur pun ada rasanyer. Pendukong watak dalam cereka mukabuku tu ialah wa, Hailmi, Kiki, Imam, Adai, Rannaz, Rizal, Sara dan Ruby. Panjang sungguh berkajang2 berjela2. Mukabuku@FB ni pun bergantung pada mood, kekadang sepi, kekadang lawak dan happening. Apa dah jadi – nyanyian Tan Sri S.M Salim.  Sape nak larang kalau ada masa silakan, kalau busy tak payah ha ha ha. Petang tadi jog di sekitar UM dlm 8 – 10k, wa pun tak pasti mileage jauh mana hanya agak2 je. Masa jog dalam sejam, pace 5 minit, 4 minit dan 6 minit. Jog sengsorang ikut suka hati kita, kalu nak laju slow no hal.  Hujan turun semasa laluan bukit cinta yang sedikit mencanak tu dan membuat kan kera2 yang melepak kat jalan tu mencari tempat berlindung dari hujan. Hal ini menjadikan ku gumbira kerana kera2 sering potong stim bila lalu tempat itu seolah wa mau rampas bini ke awek ke anak nyer – menyerinai gigi taring bapak kera tu. Kalau dia terkam tengkuk wa memang padah beb. Malam bersama keluarga gi ke Amcorp Mall makan di Kenny Rodgers dan selepas makan sambil menengok penyanyi KR yang berjambang tu sempat masuk outlet cheapest book price di sebelahnya dan wa beli 3 majalah iaitu tentang men, bicyle dan moving dengan hanya 9 hinggit aje. Buku pulak potongan sehingga 90% – sila lah kengkawan peminat buku gi kesana di tingkat 3 bangunan Amcorp Mall, esok last day. Sampai di rumah, wa terjumpa sebuah illustrasi silam yang dibuat pada tahun 1990 lantas terasa wa nak publish untuk cite malam ni…saja suka2, apa salahnyer..wa suka la (dah publish dlm FB).  Sempena wa suka…bersama update ari ni wa download lagu apa dah jadi nyanyian Tan Sri S.M Salim diikuti pulak versi Ali Mamak..Sila tengok dan dengar ya kengkawan, kalau menyampah tak yah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: