TERLUKA MAKAN ICE CREAM

Kisah petang semalam baru nak mengkisah pagi ni…ha ha wa punyer suka la coz malam tadi x sempat nak catuk2 keyboard ni. Wa cuti mau gi Banting, si Yayah mau ambik IQ test pemilihan ke form 4 (MRSM) tahun depan. Semalam petang layan swim ngan Din Rescue lebih kurang 8 lap x 50m. Ha ha ha malang tak berbau, semasa naik tangan wa tergelincir kat tebing jubin kolam – terluka lah tangan wa…berdarah2 meleleh coz luka nya dalam (luka lama berdarah kembali) – dah namanya “Din Rescue” makanya cepat saja dia rescue wa punyer tangan menggunakan first aid kit yang ada kat citu. Lukanya cikit je..tapi darah amat banyak – kenapa agaknya?. Maybe kena urat kut. Hal luka ni menangguh masa 10 minit sebelum program mau merempit 5k dengan nyer. Rempit lari dengan tangan yang kena balut dan ada sakit cikit…suam2 kuku. Din ni body dia ringan je around 56kg jadi amat sesuai for long distance run tapi dia jarang dapat join race event pada hujung minggu coz kekangan keje dan anak pun masih kecik lagi. Kalau mood dia ngam bertiang2 wa disayornyer.

Malam hari di umah makan malam dengan hidangan daging kurban sambal, ikan haruan bawang, sup  sawi + cendawan Jepon – purghh dua pinggan- abis camane memang tak dapat dielakkan bab makan memakan ni. Gitulah, selang berapa jam anak wa teringin nak makan ice cream. Esok dia nak gi ambik exam – kenalah bagi motivasi maka wa terus je bawak gi  ke A&W…bapak nyer yang beriya2 join sama ha ha ha makan lagi….tu lah kisah nyer. Apa nak  kisah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: