KISAH PENDEK “LARI MALAKOFF”

Apa dia Malakoff ni…tak ade makna wa search dlm kamus dewan atau wikpedia dictionary – yg ada kaitan hanya sejarah di France (duke of Malakoff), nama Jalan, Tower dan macam2 lagi. Perkataannya sama dengan Molotof cocktail yang membawa makna botol diisi minyak dengan sumbu api dilontar then meletup (ha yang ini jangan buat- nanti susah).  Lantak kau la malakoff, yang penting semalam, telah diadakan satu larian yang diberi nama Malakoff Run anjuran kelab Pacesetters, M’sia. Istimewa nyer wa adalah salah seorang peserta yang mengambil bahagian iaitu kategori veteran sejauh 12k. Hilly laluan nyer membuat aku menjadi motivated dan terus menghabiskan sisa2 perjalanan dgn slow jog dan berborak ngan Imam Blues sambil menghirup oksigen pagi yang permai dan indah di Kawasan bukit Kiara….ha ha ha. Faktor terlambat sampai untuk bersama flag off digarisan permulaan pun membuat wa memang dah potong mood hari tu coz parking susah beb…jauh tu. Fobia  kete Farid kena pecah Sabtu lalu pun membuatkan semua runner begitu berhati2 memarkir kete memasing.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: