ANAK WA DAPAT LAPTOP

Keputusan peperiksaan PMR dah keluar pada hari Khamis 24/12/2009 dan anak wa (Nurul Hidayah)mendapat 7A dan 1B (B Subjek Sejarah). Dapat A juga dalam projek seni.  Nanti masa masuk form 4 kena repair balik cara study subjek sejarah tu ya….coz sejarah adalah subjek teras masa exam SPM – kata ku kepadanya. Apa ni repair2 pulak katanya kepadaku. Repair tu maksudnya sejarah tu kasi baca buku lama2 dan bukannya sekejab bukak pas tu tutup kataku kembali. Ingat kan repair beskal katanya balik. Masa wa kecik2 subjek tu dipanggil tawarikh (jurus kepada sejarah pahlawan islam)

Tahun ni, seramai 475,182 calon mendaftar untuk peperiksaan PMR yang mana 28,188 calon peroleh semua A – maknanya anak wa ni tak termasuk dlm kumpulan 28 ribu tu tapi walau macam mana pun ku  tetap berbangga kerana pencapaiannya itu. Banyak kenangan membesarkannya susah dan senang bersama isteri . Tugas Ibu dan bapa memastikan anaknya mendapat pendidikan dan agama – itu adalah tanggugjawab dan tiada pula hendak dibalas. Semua yang bergelar Ibu dan Abah memang begitu sifatnya. PMR sebagi platform untuk peperiksaan yang lebih besar di masa akan datang. Suka wa cite kat cini – anak wa ni melompat setelah adik ipar wa suprise dlm emailnya coz Ahmad Naim terus memesan sebuah laptop secara online untuk dihadiahkan kepadanya. Ku ucapkan ribuan terima kasih kepadanya kerana hadiah tersebut dan apabila anak wa ni menggunakan laptop tersebut pasti teringat akan bapa saudaranya. Besar rahmat pemberi Laptop ini jika pembelajaran anak wa ini akan menjadi lebih cemerlang setelah menggunakannya. Gambar atas terkena air, tidak dapat di selamatkan – nostalgia si Yayah baru dilahirkan tahun 1994.

3 Responses to “ANAK WA DAPAT LAPTOP”

  1. zulhassan Says:

    tahniah tok… tumpang bangga sebab anak tok ketua sukses dalam PMR

  2. din&su Says:

    T A H N I A H!!! Lan&Zie diatas kecemerlangan PMR YAYA.. moga akan lebih cemerlang di masa akan dtang.. Tahniah!!!!

  3. ramlan Says:

    terima kasih kembali..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: