BELI KAMERA TAMBAH KAMERA

Bukan sebijik la sebuah. Jenis Olympus TOUGH-6010, sifatnya boleh kalis air sedalam 3 meter…ha ha ha kalu ujan lebat tengah adventure/outing no hal punyer. Hujan mali tak payah rushing nak bubuh dlm plastik ke beg – gasak aje. Setakat jatuh ketinggin 4 kaki no hal coz dia heavy duty cikit tapi kalu lu angin naik jiwa kacau hempas kat tembok or lantai sure pecah beb. Kalu Msia ni ada musim salji lagi efisen menggunakannya. Ni wa bagi sama wa punyer anak pakai kongsi sama dia punyer bapak. Nama pemilik kekal kepada Nurul Hidayah kasi hadiah same dia. Tempoh pegangan berhati2 jangan sampai jahanam or hilang. Wa share sama oghang umah beli. Tanda mufakat membawa berkat. Pekedai tu bagi 8gb memori dan mini tripod – ok la jugak. Moving mood lama wooh – leh sampai 5 jam, kalu skodeng mood sesaat pun tak leh  ha ha ha. Lokasi kedai 1st floor, Digital Mall PJ. Cantik jugak gambo dia. Scene mood macam menarik. Sape2 teringin nak beli sila gi sana….harga cantik. Pengesahan ada ngam ka tarak ngam roger sama wa. Wa ada sebijik lagi yang wa beli pada tahun 2000 namanya nikon 5400 – best sungguh view finder nya  boleh pusing lipat koner baring 360 darjah. Perkhidmatannya amat memuaskan. Wa punyer kamera SLR yng menggunakan filem seperti Nikonos dan FE telah ditamatkan perkhidmatannya dan telah ku simpan dalam peti kaca buat perhiasan. SLR membawa makna single lens reflect – imej dirakam melalui lubang aparture di lenses then dilantunkan ke view finder. Nikonos tu wa beli masa buat scuba diving dulu, boleh masuk ke dalam laut sampai beratus2 meter. Itulah kisahnya.

Kisah One Mile Dash

Sekalang wa mau gi rempit 1 mile mau check time ada cantik ke tidak….ha ha ha 1 mile dash mlm tahun baru punyer hal….kah kah kah pasti tertinggal sedut asap.

Berita terkini, baru balik dari merempit 1 mile (1600m) masa 6:50saat, sengsorang ha ha ha lawa tak timing tu? Tak lawa langsung tapi kira ok la jugak kalu banding ngan tahun lepas just cuma boleh gi 7:02 saat. Mula dari Jln Doraisamy melalui Jln TAR memang busy giler membuatkan semua runner menyedut asap karbon vehicle kat citu, nasihat ku kpd kengkawan jgn sedut sangat udara malam tu….tahan nafas, gi hembus kat Sg. Klang pastu hisap gula2 hacks. Kalau nak parking gi park kat Sogo atau belakang Coliseum coz dia tengah2 laluan 1 mile dash tu. Thun lepas wa datang ngan moto park kat belakang Bang. SAS – jauh nak gi tempat starting tapi dekat pulak masa  finishing di Dataran Merdeka. Chap Ayam Gang ramai jugak yang join ni. Info tentang larian ni sila klik lihat dan baca di poster ini. Juga kalau ingin maklumat tentang pemenang tahun lepas sila klik One Mile Dash 2008 Results

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: