TIARAKU TAK JADI NANGIS

Hari ni Mohd Hanafiah tepon sama wa mengatakan kete Tiara ku  telah tidak diterima oleh Proton untuk exchange program (kasi scrap tu kete atau recon dia punyer spare part) walaupun lama dah wa kasi uruskan pasal tu. Apa punya bala la Proton ni, janji mau kasi rm5 ribu tukar suka sama suka – pas tu cancel pulak. Demi untuk menjaga hati customer yang bersusah payah gi JPJ dan que kat Puspakom – mereka memberi 2 ribu hinggit diskaun kpd aku dan juga mereka yang dah kena kencing dek Proton untuk membeli jugak kete baru dia. Ikut maklumat 25 ribu buah kete menyertai program ini termasuk lah wa. Loan semua sudah lulus…booking sudah bagi apahal la kau penjawat Proton menyusahkan orang. Malam ni wa mau conggak tengok samada mau cancel atau mau beli jugak tu Saga SE. Apa mau pening2 tak yah beli pun ok gak, kete ada satu lagi….cayang Tiara……berita tak gembira datang kita patut cakap alhamdullilah coz hikmah banyak tersirat dan tersurat. Kalu wa tukar fikiran bunyi ayat nya macam ni “sape ade kengkawan mau beli wa punyer kete wa tolak 3 ribu hinggit buat niaga pasar malam, gi kebun, hantar kat kampung, bawak gi keje pun cool jugak. Bawak awek pun cool jugak. Enjin tip top gang, tak caya meh test drive. Lu suka wa suka la”. Harap wa stick dgn plan asal iaitu “cayang Tiara” then fullstop. Wa geram ni – wa kasi lu fully sentetic enjin oil mau, cakap je shell, petronas, bp, mobill…ekk leh bersuara pulak – nanti keliwong pulak kete wa ni kang….danger ni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: