KURSUS LANGKAWI

Kursus ini wa panggil kursus “kapla pening” coz wa attend defference course sama wa punyer line.…kalu wa join energizer run dgn ayam jelingan sahdu lagi bagus kat Cyber Jaya. Walau apa pun semua ilmu kita kena ambik tahu, jgn dok bangga ngan satu bidang ilmu shj. Tiket Mas pegi balik hampir 500 hinggit hotel siap dgn makan 180 satu kapla. Kos kesatuan kena tanggung tiap sorang rm1240.00.

Inilah jumlah nyer kalu wa tak gi….mestilah lugi beb. Jadi terpaksa pegi jugak. Ilmu akaun…laporan kewangan ini sepatutnya setiausaha ngan bendahari je yang gi…..knapelah korang bawak ramai2 gi sana. Kalau ahli2 tau mesti dia orang hot – apa kehe melantak joli kat Langkawi sedangkan kat KL pun leh buat. He he aku pun sama tumpang semangkuk. Tak tau bersyukur wa ni…komplen pandai. Wa satu bilik sama wa sahabat namanyer Mansor. Pakat sama dia gi sama2. Tapi dia tidur serombong ketapi manyak kuat, akibat nyer wa dah  x bole tido sampai pagi. Gi kuliah kapla jem tak leh bagi konsenteri….hancusss.

Kesatuan menjemput Gopal sebagai penceramah. Ada ke patut dia sorang je conduct that course. Korang panggil la org lain sama – tak la boring tgok muka dia je hari2. Cakap dia pulak berbelit2. Nasib baik dia ni baik hati. Exco lain gi shopping sana sini tapi wa tiap2 petang gi jogging. Hari pertama jog 7k – laluan kuah terus ke Westin menyelinap masuk celah2 taman….best2 pastu sampai hotel terus gi swimming kat kolam kontot (jarak 18 metre je). hari kedua gi run menghala ke pantai Beringin nak nengok pantai dgn laluan berbukit2. Hari ketiga ran kat celah2 Pekan Rabu terus ke Dataran Helang masuk jetty pastu patah balik then swim lagi.   Tiba masa makan…makan, sampai lima kali sehari. Hotel buffet – peh terangkat….run, swim – makanan lazat. Masa makan teringat family kat umah…he he he, melantak bagai nak gila. Kursus hancuss.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: