MUNGKINKAH

Mungkinkah aku akan bersara dari “dunia larian”. Terkenang di suatu masa dahulu dimana aku berlari dari rumah masuk kebun getah dan kuar ikut “ban” tanah tinggi tepi sungai dengan hanya berkaki ayam. Kini tapak kaki aku yang melekat pada tanah itu mungkin sudah tiada lagi kerana kawasan tempat aku merempit itu sudah musnah angkara pembangunan. Bila wa menjengah ke kampung hanya kenangan meruntun jiwa memandangnya. Ha ha itu hanya tinggal kenangan. Wa pernah run dalam hujan, tengah panas, pukul 2 pagi dan setiap masa waktu. Kini, injury lutut yang wa tanggung akan menamatkan hobby yang wa suka ini. Semalam wa merempit untuk relay sukan staf UM telah menyatakan segalanya. Larian speed tidak boleh di buat lagi hanya sekadar jogging dan jogging. Sungguh malang walaupan pace dan teknik sudah mulai ok. Rasa macam nak terjun ke laut – swimming melepas tention, semalam wa rasa. Gambar ini masa wa umur 30 tahun iaitu 14 tahun yang lepas, rambut dan misai hitam tapi sekarang dah putih. Menyendiri dan bercinta dengan yang maha berkuasa adalah lebih baik wa rasa. Orite.

2 Responses to “MUNGKINKAH”

  1. naim Says:

    Salam, Abg Lan lutut dah sakit balik ker?? sedihnya bunyi tk boleh sprint lagi. Pergi la check lutut kat pakar2 mana hospital?

    • rlans Says:

      Salam im, lama tul tak chat ngan im sana, mudahan sihat semua. Dah jumpa dah, just kena rest je dan tak leh nak buas sngat cam dulu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: