SEIRING SERENANG (BUKAN SEJALAN)

Sekarang ni aku mandi pagi kat swimming pool. Pakat dengan Din Rescue swimming sama dengannya. Ambik masa cuma 30-40 minit sahaja untuk riadah dalam air ini. Swimming tak penat sangat banding dengan run. Selepas itu boleh menikmati hari dan waktu dengan segar. Setelah bertahun2 wa swim dgn Din, baru skarang boleh seiring serenang dengan nya. Dulu wa kena tinggal berpelampung pelampung sama dia. Semalam upset betul kerana boleh menang 100m race dengannya. Macam tak percaya leh kasi sayor sama dia. Adakah ada peningkatan ke atas free style aku  atau Din sengaja bagi chance. Pagi tadi 10 laps x25m (3:50 saat) x 4 set dan Din tertingal 2 meter di belakang. Kalau wa soh member rekod perlumbaan itu dan publish masuk sini bagus jugak he he…ada bukti, tengok keadaan kalau sempat. Tetiba wa kalah, camne – haru beb. Petang tadi lagi haru – ingat nak jog 40 minit tetiba perut lapau bagai nak giler semasa km ke 3. Apa lagi wa pun stop la…kelam kelibut terus balik umah cari nasi serupa 3 hari tak makan. Wa punyer bini memang faham sangat…ha ha ha ha. Tunjuk terer tghari mkn beehon dgn kuih je…mana cukup. Pepehal meh layan lagu seiring sejalan (Broery & Sharifah Aini). Kakak Abang nostalgia 70an ni….masa ni wa berkaki ayam melata-lata kat bawah umah tengah main guli.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: