WA POYO

Alkisah pada jam 10 pagi semalam aku pun kuar membonceng motosikal untuk pergi ke Maybank, Seksyen 14. Sampai di sana aku menanggalkan helmet dan terus ku simpan dalam peti hitam motor ku. Selesai sahaja aku kuar kan duit maka aku harus pergi pula ke RHB yang tidak berjauhan dari tempat ini. Disebabkan tempat itu terlalu dekat (100m sahaja, kalu aku rempit guna spike atas track – 12.80 saat sampai) maka dengan tergesa2 macam tak sabau2 tanpa ¬†mengeluarkan helmet untuk memakainya, wa terus je start motor untuk ke tempat itu. Tetiba 3 orang anggota polis datang memburu ku dan ingin menyaman ku. Dialog berbunyi begini – Polis: Nape tak pakai helmet? Wa: Maaf Encik lupa. Polis: Mana boleh lupa, ini peraturan tau, oang awam ramai nampak – kalu saya tak saman, dia org kata sy tak menjalankan tugas. Wa: Saya faham encik tapi tak pasal2 saya kena rm100.00 hari ini disebabkan saya lupa (sebenaunya wa malas + forget nak kuarkan helmet tu coz dekat sangat). Polis: kuarkan lesen dan k/p sambil mengeluarkan surat saman. Wa: Saya faham tugas2 encik dan sangat kagum dengan dedikasi encik menjalankan tugas dan saya juga ramai kawan2 dari anggota polis, lagi sekali i say sorry la bro. Polis: Ok tak per, kali ni sy maafkan tapi lenkali Abang jangan tak pakai helmet coz ni jalan bandar bukan jalan kampung. Selamat aku dari kena saman. Poyo betul aku semalam. Nak naik kete – parking susah jalan sesak, sib baik ada cup chai ni sebijik bole jugak wa belasah. Wa ni jenis suka break a rule, simple thing wa selalu tangkap pot akhirnya kena sekali dengan abang polis…abang polis…..abang polis di tengah jalan ku ter ku ter kena saman. Eikkk tu lagu abang beca….apa da??????

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: