CHAP AYAM CHAP EMAS

Apa hal chap ayam, nape nama chap ayam, chap ayam ni kan tin sardin daripada ayam brand, nape pulak tiru sardin coz sardin ni tak ada zat dan boleh membuatkan otak bebudak sekolah boleh jadi lemah kalau makan hari2. Pendek kata kalau kaitkan dengan chap ayam menampakan seseorang tu macam low class la gitu. Pehal la aku tak pasal2 jadi Ketua Reban ni..apa kes beb. Nape wa terjebak ni? Jawapan nyer secara tak sengaja boleh terjadi. Dalam mesyuarat CAR di UM dulu – tak pepasal dia org undi wa jadi Presiden. Gelaran tu wa tukar jadi “Ketua Reban” supaya matching dan mesra pelanggan. Short form “KR” tambah U jadi KRU ha ha ha. Inilah dia permainan dan lawakan dalam meniti hari-hari kehidupan. Suka2 jangan bersedih. Semalam telah diadakan larian yang dinamakan CAR 10k Family Run di Lake Garden KL. Ramai yang terlibat menjayakan event ni. Juga tak perlu wa sebut nama satu2 kepada mereka yang berhempas pulas menjayakannya kerana keikhlasan hati itu lebih penting dari segala puji. Pujian mana boleh dibeli coz dia pun datang dari hati juga. Dari mata turun ke hati…hati yang ikhlas akan terpancar di wajah tuan2 maka nya muka pun berseri2 la. Walubagaimanapun Chap Ayam telah ditukar menjadi Chap Emas kerana berjaya melaksanakan event larian yang pertama. Hari ini dalam sejarah. Imam Blues dah pump 4 k untuk tampung biaya kos penganjuran, kalu dia tak ada wa pun tak bran mahu kasi on ini projek. Sape Imam blues korang gi search info kat reban chap ayam blogspot. Gi shout ucap mekasih pada beliau. Paling wa respect dan terharu dengan video klip ini yang dibuat oleh  runwitme.blogspot coz dia boh lagu wa punyer favourite “ayam den lapeh” cayala bro, wa pun tak kenal sama lu. Ini clip banyak touching sama wa, kutu lain wa tak tau. Memang la touching matching dacing coz ada sentimental value sama wa. Nanti jumpa banje lu roti banjir special. Foto oleh Haza Zein

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: