BOMBA DATANG BAWAK TIMBA

Larian Bomba tahun ini agak malap pasal tak boleh nak laju kerana mengalami sindrom knee injury yang membawa kepada kurang mileage berlatih, ada cuma swimming sahaja sebagai mantain the fitness. Biasanya seorang runner baik yang elit atau pun amatur – kalau tak berlatih memang kirim salam sahaja la untuk cucuk kengkawan lain.

Pantang kalau knee injury ni ialah jangan makan tauge ngan udang kata bomoh Jawa Muar…..Kadok bagitau…ya ke?  Race semalam, wa datang  join hanya suka2 dan tak suspek pun nak dapat top 100. Route larian sama seperti tahun lepas cuma cuaca lebih panas dari tahun lepas. Panas dapat bakar lebih kalaori. Tahun lepas wa join dapat nombor 70 tapi tahun ini dapat nombor 97, lagi 3 cukup 100, Nombor 101 tak dapat medal. My timing 63 minit.

Medal chokia 5-6 hinggit satu, tak dapat pun tak apa. Paling best Mr. Os ada pagi tu dan dia sebagai mc menghiburkan Abang2 Bomba dan semua peserta yang mengambil bahagian. “Pokok derian terbakau panggil bomba, bomba datang bawak timba” …he he he Mr. Os, ok jugak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: