IKAN GELI-GELI

Itik gambo2…ikan geli2 – run geli2 pun leh cramp. Begitu nasib hamba terkena cramp semasa Bomba Run Ahad lepas. Betis kejang semasa sampai di Kedutaan India…ayoooo tamby…ayooo terpaksa wa kasi slow pace jadi 6-7 mint. Nak maintain 5 minit tidak dapat dilaksana…cis apo kona eh jang. Knee pun ada hal jugak. Dulu semasa join 21k Putra Jaya night marathon setelah 14k merempit baki 7k wa terpaksa menyeret betis…ohh sungguh seksa. Pada sebelah malam selepas Bomba Run, wa sekeluarga bersiar ke One Utama dan ternampak satu kios yang bunting tertulis “cute fish spa”. Wa masuk dalam tanya minah Indon tu….Ini ikan apa? dia jawab:  Ini ikan mau kasi cubit cubitan la buang daki, buang toksik. Blood circulation kasi ngam. Ya ke, wa pun rasa mau try coz kut2 manalah tau boleh menyemboh cramp di betis. Kalau ikan piranha “nahas” hilang kaki beb. Kali pertama – memang geli sakan, masukkan kaki peringkat demi peringkat dan lepas tu rendam terus sampai ke betis. Minda jangan fikirkan ikan tu kerana boleh mengakibatkan kegelian serius. Ikan ni datang dari Taiwan dan jangka hayatnya amat pendek. Kenapa dia suka patuk dan gigit geli2 sama kulit manusia, wa pun heran. Sape saintis wat eksperimen sama ini ini ikan. Ikan tu main geli2 sama wa punyer kaki selama 20 minit dengan bayaran rm10.00. Keputusannya ialah hanya seronok2 je dan tidak pun boleh menyemboh  kat betis wa. Anggaplah sebagai hiburan je. Perlu diingat, ikan ini tidak boleh menyedut darah kotor ke massage ke apa ke kerana muncong nya lembut. Ingatan kepada sesiapa yang nak try ikan geli2.

2 Responses to “IKAN GELI-GELI”

  1. Haza Says:

    Ikan cubit-cubitan senggol-senggolan! hahahah! Tetiba teringat mas idayu!

  2. rlans Says:

    ikan ni tak pandai senggol, mas ayu terer ha ha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: