BICYCLE LA BUKAN BESKAL

Eh..eh aku terbeli beskal la, pehal aku beli ni….pelan asal saja nak nengok2 je – tetiba aku jatuh hati pada kaler dan harganya…..terus je wa sambar pakai kad plastik. Dulu wa beli mountain bike, sekalang road bike la pulak. Bila wa nak kayoh jom kayoh ni? kayuh la kut dekat2 dulu dlm 5-6k. Bontot sakit camne? tak leh kentut ke? eh eh banyak bunyi la aku ni. Beskal ni harus dilanyak sampai lunyai….jgn sayang2 sama dia. Lutut wa dah tak ngam untuk run lebih2 – itu sebab wa kena layan jugak ni beskal. Machine ini gabungan diantara pedal, handle bar dan seat. Teknik kayuhan mesti ada. Satu alat pengangkutan yang agak tua di dunia. Beskal ada macam2 jenis. Diluar negara ada muzium beskal. Beskal amat nostalgik bagi diri ku. Banyak cerita tentang kehidupan boleh dikaitkan dengan beskal. Macam cerita dok ada – nanti la kalau ada masa wa story kat sini.

Poem ni cantik oleh Noelle Kocot @ 1999

There were cathedrals falling out of your eyes
And your arms were the handlebars
I held in an abbreviated dream of crushed petals
Strewn across the limpid avenues.

I said, “I have poems for you”
But my words were lost in the wind.
I said, “I love you”
And you drifted into sleep.

And so I said nothing and rode you in and out of the rooms
Where we had stretched the boundaries of the soul
Like an endless sheet
And I felt you waking up between my legs.

Imej atas bukan wa shoot, wa rembat dari google tapi model serupa mcm wa punyer. Wahai tuan empunya gambar “kita serupa” he he he

5 Responses to “BICYCLE LA BUKAN BESKAL”

  1. Ida Says:

    Cantikkk… Kr bli kat kedai mana ni? Hub sy pun tgh menengok2 gaks BICYCLE ni..;)

  2. rlans Says:

    KSC bicycle sdn.bhd, Jln SS2/3 PJ. no tepon: 603 78730450

  3. ida Says:

    semalam dah p nengok w hub kedai KSC bike ni.. tapi yg branch dia kat damansara.. yang macam kr ni nyer dalam 4 k.. hub ngat nak bli yg warna bru 880 tu ajer for starter..

  4. kamarazaman Says:

    basikal yang sama tapi yang ada enjin… ada tak???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: