CONDONG

Menara Pisa di Italy adalah satu objek binaan bangunan paling condong di dunia tetapi status itu telah jatuh kepada Capital Gate Building di Abu Dhabi, yang baru-baru ini disahkan sebagai “Menara paling miring buatan manusia” oleh Guinness World Records. Bangunan bersandar miring pada kedudukan18 darjah, yang hampir lima kali dari Menara Pisa, yang membungkuk sekadar 4 darjah sahaja. Maklumat lanjut untuk bangunan hebat kreativiti manusia ini korang search la kat lebai ggogle ke atau yahoo ke dengan menaip “Capital Gate Building”. Begitu juga dengan lagendary “Pisa Tower” yang satu ketika dulu digelar 7 benda ajaib di dunia. Capital gate ni amacam – ajaib tak. Dah tak ada ajaib dah sekarang ini. Iphone ku kira lebih ajaib. Tak sempat aku nak wat link kat sini info dua building coz wa nak gi jog dah ni….kul 6, solat asar pun lum lagi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: