LARIAN “GO GREEN”

Event ini anjuran Kelab Sukan MK land. Hadir sama ialah Tan Sri Hj, Mustapha Kamal (tuan empunya MK Land) dan YB Bkt. Lanjan Eli Wong. Green hilang angkara pembangunan – begitulah kehendak perniagaan. Wa memang tak mampu mau beli umah standard korang bina. Walau apa pun tu korang punya hal. Hari ini wa datang mau run kat situ (Kawasan Damansara Perdana). Paling best run hari ini ialah peserta di bawa dengan bas naik ke atas bukit untuk memulakan larian. Wa dengan selambaland membaw beg  naik ke atas tetapi setibanya kat atas tempat simpan beg pulak tak ada. Hal ini membuatkan wa turun semula tumpang van kebawah untuk simpan beg dalam kete coz starting point di atas akan ditinggalkan sepi kerana  finishing kat bawah…. Sape pulak nak bawak beg tu turn. Tak per penganjur lupa bagi tau. Mungkin pacesetters nak ambik kontrak wat event ni tahun depan. Laluan run hari ini memang lain dari yang lain kerana mula dengan turun bukit. Kalau naik dipanggil mencanak. Turun tak tau nak panggil apatau – mengelunsur kut. Selepas turun, kita  melalui kawasan shop lot dan menempuh dua buah bukit dan tamat pula di kaki bukit Kondominum kat situ. Kategori veteran sejauh 6.5km dan masa yang buat pagi tadi ialah 26.90 saat dan dapat nombor 18. Sampai je ke finishing line terus dapat sebatang benih pokok yang bernama “dryobalanop aromatica” – dimelayukan dipanggil kok kapor. Kat mana lah wa nak tanam pokok ni, camane la rupa pokok ni bila besar. Kalau diaorg bagi pokok gaharu  best jugak. Medal sampai nombor 15. Juga yang menariknya race hari ini ialah kerana ada pasukan berkuda dan motor polis trafik yang banyak. Kali pertama juga dalam penyertaan larian yang pernah wa join – bacaan doa selamat di baca sebelum run bermula. Juga apa sal la Abang berkuda tu tak folo runners merempit. Kalu kejo macam high chapparal – kan best.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: