HABIS DAH WC

Malam semalam upacara penutup world cup dan ikuti final antara Belanda dan Spain dimana Spain menang 1-0 dalam masa tambahan. Sejarah terlakar Negara yang melahirkan Picasso dan Pahlawan Lembu (Matador) menjuarai WC. Aku terus tak tido sampai pagi walaupun petang nya mengayuh beskal selama sejam setengah dan diikuti ran selama 30 minit kerana tak mau lepas merayakan majlis penutupan dan final acara prestig ini. Teringin nak kuar join kengkawan di kedai mamak tapi malas la pulak nak bukak gate la cari kunci kete semua. Kelas water colour painting bermula hari ini, ada seramai 45 orang mendaftar kan diri. Meoung wa punyer kapla. Pada Jumaat ini pula akan ada bengkel bersantai bersama water colour painting disini dengan beberapa orang pensyarah akan join. Tapi tangan aku macam dah keras la pulak.

Persembahan mltimedia closing ceremony WC amat menarik bila mana lcd projektor di pancar dari atas kebawah (atas padang)…cun gila, mavelos dan high kreativiti. Shakira dengan lagu waka waka juga memencing mata berbillion manusia menyaksikan dari seluruh dunia. Empat tahun lagi di Brazil pula, mesti best kerana di sana soccer kekadang dianggap seperti agama da tuhan. Dia orang amat fanatik dan juga perlu diingat Brazil telah memenangi kejuaraan WC sebanyak 5 kali. Lihat you kalau tiub kat bawah ini bila mana Andres Iniesta mengecewakan jutaan rakyat the oranje dengan sepakan menerjah ke gawang Belanda.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: