OH PD OH SPRINT…GELI2

Sabtu depan jangan pulak aku buat2 lupa – terjun tiruk, kayuh jom kayoh, run fat boy run. PD International triathlon semenjak 2007 lagi telah diadakan. Aku telah meregisterkan diri dalam acara sprint dengan jarak 750m utk swim, 20k utk cycle dan 5k run. Pelan asal nak join heritage run, taiping tapi tukau gi PD pulak coz nak merasa cuba try test tengok can do it or not 3 alam – air, potong angin & tanah.  Wa tak kisah kalau dapt corot pun coz yang paling penting kasi finish. Next year join olmpic distance pulak. Dalam kategori sprint 40 thn above tahun lepas telah dimenangi oleh Simon Cross dari UK dgn masa 1:10.12s dan tempat terakhir pula ialah Rodney Kok Chee dgn masa 2:22.57s. Adakah status tercorot tu akan ku gengam sabtu nih…he he he leh jadi jugak.

Semalam sabtu ke PD untk swim training bersama Rusfarizal (join acara olympic distance) dan Faris.  Kita org redah je masuk kat ship base kat situ. Di dalam kawasan ship base tu air nya tenang coz ada daratan menghadang kiri dan kanan. Dengan selamba kita orang redah masuk tetapi rupa2 nya tidak boleh kerana itu tempat larangan coz bila2 masa kapal boleh masuk kuar kat situ. Disitu juga adalah laluan utk olmpic distance. Setelah genang sejauh 700 m menghampiri jeti kat situ, seorang Ah Moi cun datang bagitau – cant swim here, dangerous then Rizal jawab we train for PD Triathlon next week….i know but u perlu mintak kebenaran sebab kapal lalu kita oang tak tau u all swim kat sini. Kalau kita oang mintak izin pun sure dia aoang tak benarkan, jadi nya langkah tepat kita oang redah je. Lebih baik u patah balik tapi u all jgn swim laju2 – i nak roger semua kapal jgn masuk yard ni, kata Ah Moi tu semula – macam la wa leh laju2, cam cite novel pulak. Lepas tu kita oang turn back dan dapat 1.4 k distance dgn masa 40 minit dengan route tak tentu arah ke sana ke mari. Maklum la boya line pun tak ada, hilang kemudi la jawabnya. Cermin mata kalis air asik berkabus je. Pesal wa n the gang mcm konfiden je masuk kat yard situ….adoiii kalau boat besau masuk, memang nahas. Selepas sampai ke pantai kita oang sambung lagi dengan 200 m x 3 diikuti run geli2 ke Tg. Tuan resort sejauh lebih kuang  3/4 k. Pagi tadi wa layan Siemen run untuk latihan run (60 minit for 10k). Beskal dah servis masa balik PD semalam. Harap line clear dalam seminggu nih…tak injury, insyaallah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: