BAHULU

Gambar memakar kuih bahulu semasa dahulu menggunakan dapur sumbu minyak tanah dan oven. Masa aku kecil dahulu memakar bahulu guna kayu api dan sabut – lagi best sampai merah bijik mata kena asap. Sekarang senang sangat nak beli kuih ni kerana boleh dibeli dimana2. Telah menjadi industri kecil2an. Cara memasak pun dah teramat moden. Tapi aku tetap suka pada yang lama – rasa lebih ori dan sedap lebih2 lagi sama2 menolong aruah Ibu membuatnya. Leka sikit, sure hangus. Cicah dgn air kopi sedap. Cite kuih, yalah kan bulan posa dah nak dekat, nostalgia dulu harus tidak dilupakan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: