DUATHLON

Ini map dari  satellite view, route laluan UM duathlon pagi tadi. Ran 3.5k (garisan hijau sebanyak 2 pusingan) diikuti pula beskal (garisan merah juga 2 pusingan). Jumlah semua – 7k for ran dan 13.5 for cycle. Malakoff Duathlon siries nama event ni. Untuk maklumat, bukit utk kayuh ni dinamakan Bukit Cinta kerana Pak Gud selalu tangkap student merendek kat situ. Nama tak rasmi hanya gelaran suka2 oang2 kat sini. Kekadang pemandu teksi pun jamming kat atas sini, ada yang wat exercise dan ada yg berehat.

Selepas melayan azab 4 kali climbing di Bkt Cinta maka diikuti semula dengan ran 3.5k lagi. Wa tak bran nak sliding beskal masa turun bukit coz takut tersembam. Kalu tergolek sendiri tanggung dan ada lebih baik  wa ride safely la. Masa naik pulak – sangat mencanak….he he he cargas cargas. Selepas masuk transation utk ran yg kedua si UM Kenya pulak gatal nak jadi pacemaker aku – nak tarik aku, wa dah penat lagi banyak cite. Akhirnya sampai jugak ke garisan penamat. Dapat air sebotol terus minum abis licin. Masa yang aku buat tadi ialah 1:16.20 saat. Hanya dapat sijil je, medal kepada top 5 for setiap kategori. Worite tak kisah yg penting berpeluh kaw kaw.

2 Responses to “DUATHLON”

  1. kamarazaman Says:

    eh eh eh… cantiknya bukit cinta universiti malaya dari udara… um patut mulanya Faculty of Hotel and Tourism kat atas bukit tu…
    dan depan fakulty tu pulak buat hotel bertaraf 3 atau 4 bintang atasnya merangkap sebagai pusat penginapan, riadah, latihan dan conference utk kakitangan um, universiti2 lain dan agensi2 kerajaan lain. masukkan swimming pool, gym, pusat sukan indoor dan outdoor, pusat spa, klinik, parking bertingkat2 bla bla bla dan bla lagi.. jom UM challenge hilton atau eastin.

    pelajar um dari fakulty lain seperti fac business, econs, engineering, alam bina, bahasa, arts (termasuk artis grafik), sukan, medical dll boleh buat practikal kat situ…jimatnya belanja.. byr elaun rm300 pada pelajar pun dah cukup.. jimat kos byr gaji pekerja…

    tak boleh org kat KPTM fikirkan benda ni… UM tengah2 kl.. mmg strategik…

    bila convo lak, tak payah makbapak nak cari hotel yg jauh2 kat luar tu. income pun masyuk…

    • kamarazaman Says:

      lupa lak… alam sekitar pun perlu dijaga…. pastikan keliling fakulti dan hotel…kehijauan alam MESTI dikekalkan dan kalau malaysia boleh, buat mini zoo, mini acquarium (cam kat klcc tu) dan taman botanikal…

      nak masuk kena bayar rm1…

      masyyuk juga income… pelajar fakulty sains dan horticulture pun boleh buat praktikal….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: