LARI KAYUH LARI

Pagi tadi aku menyertai Malakoff University Duothlon Siriesv 2010. Siri penghabisan dari 3 siri. Dua dari siri ini aku sertai iaitu di UM pada 31/7/10 dan hari ini di UPM. Flag off pada pukul 9.00 pagi dan dimulakan dengan ran 3.5 k laluan landai. UM Kenya (Fadhli) telah tarik runners sampai 1km yang pertama membuatkan semua yang berada dibarisan depan kelam kalibut dan ada yang abis gas mengikit pace si Mamat ni. Mamat ini pulak stop pada 1 km yang pertama juga. Dia ni saja cucuk bukan register pun. Wa tengok je dari palatun belakang. Ada bersama menjadi pacemaker pagi tadi juga ialah Farid (Mr. Komander). Selepas transation untuk mengayuh kayuh jom kayuh kedua2 pacemaker ni hilang dari pandangan coz dia orang mana ada beskal nak cucuk rider….hu hu hu.

Jika di UM aku mencatat 1:16.30 dengan 4 kali Bukit Cinta mencanak tapi hari ini masa ini di kurangkan kepada 56: 40.40 saat. Jarak route sama cuma laluan berbukitnya tidak tough sepert UM. Adakah masa aku lebih baik disebabkan aku pakai baju beskal potong angin kocek belakang. Oo tidak mungkin, faktor sebenar ialah laluan nya sahaja. Timing chip telah diberi dan sudah juga dipulangkan – tunggu sahaja keputusan rasminya. Suka juga aku kabarkan bahawa kategori yang aku join ialah under University….wa staf bukan student – sorry ya coz wa tak mau bayar fees sampai 50 hengget. Student lamsum 25 hengget sahaja. Harap tak ada siapa protes – bukan naik podium pun. Join geli2 jer.

2 Responses to “LARI KAYUH LARI”

  1. zulhassan Says:

    powerman tok? … pergi tak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: