PETANG TADI

Petang tadi aku mninjau bazar ramadan di seksyen 14, PJ untuk membeli kueh. Seperti biasa kuih popia basah yang paling laku disitu. Panjang sungguh oang ramai beratur sampai berjam2 menunggu giliran. Aku tidak mahu membeli dan beratur disebabkan popia itu. Aku malas menjadi mangsa popia. Lagipun ianya senang sahaja dibeli di Medan Selera yang berdekatan jika bukan musim puasa. Aku melihat Mak Cik Nor sepenjual lontong dengan kuih yang menyegarkan lantas ku beli 2 tepong talam, 2 kasui dan 2 bingka ubi. Lontong aku tak berminat kerana air liur aku belum berkenan lagi. Kalu buang huruf n, sebutannya sama seperti lotong (spesis monyet) yang banyak terdapat kat kampung aku dulu. Sempat juga aku snap gambo menggunakan hand set utk tatapan dalam blog ni tetapi sampai umah  bluetooth untuk mentransfer imej yang ku tangkap tadi tak berfungsi. Failure Рaku gagal menangani imej. Lantas aku pergi ke Digital Mall untuk mencari USB cable jenis sonny untuk tujuan ini. Ku ber jumpa dengan cable tersebut dgn nilai RM30.00 dan terus aku pulang untuk mencubanya pula. Cable ini juga failure, adoi apa la kena hset aku ni Рno probelum sok akan ku hantar balik kat tempat dia dijual dan akan ku cuba pasang dihadapan tuan punyer nya. Silapnya tadi aku tidak cuba dulu kat situ. Jadi nyer tak ada la gambo2 yg boleh ku upload kat blog aku ni. Aku sebenarnya malas nak bawak kamera menembak kat situ Рnampak macam ia ia sangat. Kalau pakai hset kita leh curi2 nembak berlakon macam maein sms. Itu la kisah nya.

One Response to “PETANG TADI”

  1. naim Says:

    abg lan,

    hp jenis apa tue?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: