PETANG KE 9

Petang Ramadan yang ke 9 hari ini diraikan dengan air bandung, mee sup, agar2 laici, badak berendam, tepung pelita, puding, mertabak dan kuih seri ayu. Peh lazat enak setelah melakukan aerobic workout sebelum itu. Perut ketat coz tangki terlebih isi. Nikmat berbuka tidak boleh dibeli. Petang tadi  aku layan swimming sebanyak 10 laps dan ran lebih kurang 3 k. Masa swim hanya membetulkan tuning sahaja kerana takut terminum air kalau terover sangat. Semasa ran ditemani oleh pelajar yang kebetulan berjumpa di lapangan lantas terus aku mengajak membuat speed work sejauh 150m x 5 set dan selebihnya light dan easy. Rupa2nya pelajar tadi jaguh dalm acara 400m dan pernah berlari dengan kepantasan 48 saat. Isssh isssh salah oang aku ni, patutlah striding dia cantik macam pro. Kalau wa folo striding dia tadi punah beb. Almaklum lah posa2 cengini. Hari Raya semakin menghampiri kita, mood suka mengatasi mood duka, yang miskin turut bergembira tetapi berdoa dan terus berdoa agar rezeki kunjung tiba. Kepada yang kaya jangan leka, insaflah jangan berlebih2 – anak yang soleh dan amal jariah sahaja menjamin kita disana (akhirat). Pepehal lagu raya terbaekk bagi wa ialah datangnya dari Datuk Ahmad Jais. Korang punyer taste wa tak tau.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: