AYUH KITA !!!!

Tindakan dan gerakan seperti lagenda Kung Fu Bruce Lee, minda politik dan cool seperti Tun Mahatdir, kemahiran bercakap seperti Dato’ Fadhilah Kamsah, kreaviti seni seperti Pablo Picasso, sentuhan stroke water colour panting seperti Charles Reid, kesabaran dan pengetahuan agama seperti Tok Guru Nik Aziz, menentang arus seperti Anwar Ibrahim dan banyak lagilah sampai berjela2.

Mende ni? Ini sebahagian tokoh2 hebat dari pelbagai bidang. Jadinya bila kita menempuh sesuatu perkara atau suasana getir – cuba kita masukkan tokoh tersebut kedalam ruang minda dan jadilah seperti mereka seketika. Hanya sekadar sebagai motivasi menghadapi liku -liku hidup dalam menempuh cabaran dunia yang telah bertukar rentak. Jangan takut untuk menempuh sesiapa di dalam dunia ini kerana mereka adalah anak manusia sama seperti kita juga. Amalkan selama seminggu – boleh tak? hanya seminggu untuk kita set di ruang minda untuk menjadi manusia hebat. Lepas seminggu kita rest, ada masa balik kita folo balik. Jatidiri tetap jatidiri tetapi kita alpa dibuai mimpi di tilam dunlopillow. Ciss comfort zone.

Cuba nengok body Mendiang Bruce Lee sungguh fit dan slim, tiada lemak dan spare tyre langsung. Jadinya kalau nak jadi macam dia – tiada pilihan lain mesti kurus2 kan lah badan, jangan makan banyak dan selalulah treneng dan treneng. Ini Kung Fu boleh layan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: