MOVIE MAKER

Ada kengkawan yang tarikh hari lahir dia kuar dalam FB, aku buatkan card design pastu aku post kat wall dia orang, pehal la aku rajin sangat ni. He he saja sesuka apa salah nya buat. Hari ini aku buat guna video clip dgn kaedah movie maker dan nampaklah 2d moving. Kira ada kemajuan la dari still gi ke moving – harus aku bangga ke ni. Ada dua insan yang menyambut hari jadi semalam iaitu Mr. Yim Heng Fatt (Kawan serempit serta kaki kayuh jom kayuh dan sorang lagi bernama Wahida (Adik Ipar aku). Story board aka design sama sahaja, cincai je ku buat. Tujuan utama untuk belajar atau mahirkan dengan tool movie maker nih. Alang kepalang belajar buat dan dah jadi, aku post kan aje dlm wall FB dia orang. Jadinya aku seronok dan yang terima pun seronok sama. Tak sangka aku boleh main buat2 movie maker pulak. Cam budak2 ke aku nih. He he ooo tidak ini lesson dan aku seronok membuatnya. Pengarah sendiri, editing sendiri, muzik sendiri, grafik sendiri, skrip sendiri pendek kata macam one man show la. 30 saat je.

One Response to “MOVIE MAKER”

  1. yimster Says:

    Simple kan video tu tapi amat berkesan. Timakacih bang Ramlan. Nanti saya belanja nasi ayam wokay!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: