KOMANWEL SURAM

Ketika Msia menganjurkan Sukan Komanwel pada 1998, Tun Mahatdir adalah arkitek kepada kejayaan sukan ini manakala  iparnya Jeneral (B) Tan Sri Halim Mohd Ali pula sebagai pengerusi. Tahun ini tiba giliran India pula menjadi tuan rumah tetapi berbagai masalah pulak timbul sehinggakan ramai star yang takut nak datang. Paling wa kecewa yang komfom tatak mai ialah jaguh olahraga iaitu Usain Bolt (100m) dan David Rudisha (800m) serta ramai lagi permata Olahraga bertaraf dunia. Dua mamat ini klasik dan pemegang rekod dunia, kalau tak mai hilang seri – iklan broad casting pun frust menonggeng.

Athlet yang lain2 wa tak kisah sangat tapi yang nyatanya Sukan Komanwel memang akan suram tanpa athlet ternama. Masalah2 yang timbul ialah venue kejohanan masih belum siap, aspek keselamatan dan masalah kesihatan (bimbang dengan penyakit berjangkit kerana tempat nya kotor). Tarikh 3 Oktober semakin hampir tetapai lihat lah hari ini berita seperti jambatan runtuh sehinggakan mencederakan 27 pekerja. Jambatan ini di venue utama. Walau apa pun kejohanan ini tetap diteruskan dan akan sempurna dan sukses jua akhirnya.

Advertisements

2 Responses to “KOMANWEL SURAM”

  1. Imam Says:

    Betul tu Tuan… tanpa atlit yg best2 lari kau kau lat sesuatu kejohanan itu akan hilang serinya… wa pon frust jugak, Walaubagaimanapun wa berharap sukan komanwel ini akan berjalan ngan lancar dan dihindari dari sebarang perkara yang tidak di ingini…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: