SUKANEKA

Semlam diadakan acara  sukan + aneka = sukaneka di UM. Pertandingan antara Fakulti2 atau PTj di dalam kampus sini. Sukan suka2 ini dlm bentuk telematch aku panggil dengan nama sukan geli2 kerana banyak geli dari yang serius. Baling, lompat,  meniarap, undur, mengepit, mengangkang semua ada. Ha ha ha, sungguh happy dan joli katak betul semalam. Sebelum mula game – wa bagi tau pada semua gang supaya joli katak dan enjoy/ketawa sehabis happy yang boleh. Sape2 nak moody dan murung ada lebih baik gi balik. Bersukaneka sambil berjoget2 mengikut muzik yang dipasang kat situ sangat menghiburkan hati.

Semasa majlis penyampaian hadiah diumumkan – kita oang dapat  anugerah pasukan paling ceria dengan hadiah 2 hamper besar. Kira berbaloi lah aku dan kengkawan semua berjoget2 dan terlompat2 sambil memekik2 macam tarzan. Terubat jugak wa buat persediaan prop geli2 pada sebelah paginya.

Kalau oang lihat dari luar padang – memang sumbang aku berjoget kat atas padang situ. Walau sumbang mambang dapat jugak work out bersama rentak lagu pilihan yang wa suka. Azmi technichian macam faham2 pulak wa punya punya favourite lagu. Jika mahu jadi juara pertandingan memang susah kerana banyak PTj lain yang bagus2 serta hebat jadinya terpaksalah buat kepoh satu macam untuk menang pasukan paling ceria. Semua pasukan yang bertanding di beri pula hadiah penyertaan berupa cawan yang cantik dan superb. Wa suka itu muck. Tahun depan gerenti wa join lagi. Sape tak join rugi kerana tak dapat gelak2 sambil geli2 dan berjoget kat atas padang setahun sekali.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: