STADIUM

Semasa lunch tadi, wa singgah sekejab nengok pembinaan Stadium Universiti Malaya yang sedang dalam pembinaan. Disitu nanti akan dibuat track sintetik yang khabar nya boleh mengukur kelajuan runners dan beberapa alat saintifik yg lain mengikut piawaian IAAF. Stadium ni penting untuk keguanaan pelajar dan staf untuk riadah sukan terutamanya acara track & field. Sebelum ini kita selalu  meminjam pakai stadium UPM atau UiTM dalam kejohanan olahraga pada setiap athun.

Kenangan indah pada tahun 2005 bila pasukan Staf  UM juara dlm acara olahraga kejohanan sukan staf antara uniVersiti2 Malaysia. Semasa itu kita orang merempit di Stadium MSN Bkt. Jalil. Treneng hanya di buat atas padang rumput dekat Varsiti Green. Wa sebagai manager sekali gus menjadi athlet dlm acara relay 4x100m (perak) dan 4x400m (emas). Lain2 acara wa tak main kerana busy jadi manager masa tu….Ye lah masa tu kuat lagi kut umur baru nak masuk 40 thn, la ni dah makin merundum. Nostalgia dedulu harus diingat kerana kalau tiada dulu maka tiadalah sekarang….haha simbolik tu. Stadium ini terletak di belakang bangunan Pusat Sukan UM dan akan siap pada tahun 2012. Penduduk di Lembah Pantai harus bergembira terutama kpd mereka pencinta acara olahraga. Aku percaya stadium ini akan mengeluarkan jaguh2/pelari/pelompat/pembaling yang  mantap. Juga sepatutnya pada zaman Ungku Aziz (1960-1990) lagi ia patut di bina.

4 Responses to “STADIUM”

  1. RaYzeef Says:

    wah bagus ni KR…kalau bekas pelajar boleh tumpang sekaki nanti? he he

  2. yimster Says:

    Err klau yg bukan bekas pelajar leh tumpang gak ke hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: