BERLATIH

Seorang pelajar bernama Rosli, Fakulti mana dan dari mana kampung nye  wa lupa nak tanya. Secara kebetulan Din Kolam mintak tolong sama wa supaya train si Rosli ni. Apa hubungan dia dgn si Din – pun wa pun tak tau. Bau bau bacang ke sedaraa belah mak ke….. Lenkali la wa tanya. Petang tadi wa mula train sama dia di Padang TNB, Bangsar. Mamat ni nak bertanding acara 1500m dalam kejohanan olahraga mahasiswa UM bulan depan. Dia mintak tolong….patut ditolong. Wa rasa suntuk sangat dia ni nak improve, tak per lah kira oklah janji ada oang kasi dorong sama dia. Juga wa nak nengok progress camne, jika dia nek podium sedikit sebanyak wa pun rasa happy.  Wa tanya lu punyer best timing bape dan jawabnya ialah 5:40….ooo sakit timing tu nak cucuk kelompok depan. Wa tiam2 tak bagi tau padanya itu hal cos takut motivated lak. Patut2 student punyer henjut purata below 5 minit atau 4:30. Tadi wa soh dia balun 800mx4set. Teknik larian dia ok, body very light dan sangat seswei utk middle distace. Dia ni bagus nak ngikut cakap.

Apa kehe pulak coach belasah sama dia merempit 2 set, terkejut dia – bila wa shoulder to shoulder 620m x 2 round. Lepas tu wa easy 6 x 620m. Wa ran dari UM ke situ sejauh 2k. Tolak campur jumlahnya adalah 8k wa ran ptg tadi. Si rosli ni dtg naik motor maka dia kuang 4k dari aku. Aku pulak yang lebih berletih….issh issh…aku pulak macam nak treneng nak join 1 mile dash malam tahun baru nanti. Tapi tu lama lagi…ha ha ha angan2 je, tak sedau lutut dah kiok. Kiok sementel….adiosss, wasalamu.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: