LUKIH POTRET

Kelas lukisan water colour painting akan berakhir minggu depan. Semua students dalam pelbagai kursus dlm ko-kurikulum sini akan mengadakan pameran pada minggu depan di Foyer Dewan Tunku Canselor. sape ada bran mau dtg tengok, sila mai pada 28/10/2010. Tak mau sudah.  Semalam dalam kelas lukih2 potret, aku buat demo depan student sebuah lukisan potret dalam masa 40 minit dan lepas tu wa gi lah meja ke meja untuk ajau lukih mata, bibir, hidung, rambut dan lain2 yang patut. Tapi gambau pompuan tua la. Wa pancar kan screen depan pastu dia oang lukih ler. Tak canggih la, eksyen lobih je. Cat air ni sapuan nya mestilah bersahaja dan tidak boleh keras2 atau dipaksa2. Lepas tu minggu peperiksaan pulak bagi semua pelajar2 ni, wa pesan pada dia org “kamu ada work baik2 kasi emel atau jumpa sama wa then leh komen2 atau cite2 sikit tapi jarang lak yg nak dtg jumpa. Kadang2 terserempak kat mana2 dalam dunia yang bulat ni – buat2 macam tak kenal pulak. Gasak korang lah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: