DAMAQ

Lagu Sri Mersing dah hafal ke, kalau dah 0k jom kita ke Mersing untuk join ATM triathlon. Al kisah wa maklumkan, “dagang pak malau dagang merempat, dagang hamba mengkuang layu” itu dulu merantau jalan kaki, tido tumpang rumah orang. Kali ni gi sana, kena cari hotel atau chalet lah. Oh Damaq kalau engkau nak join triathlon itu, ngko gi lah cari tempat tido yg bernama D’Rimba Chalet yang menghadap laut China Selatan. Sebabnya pilih chalet ni kerana dia dekat dgn Kem Sri Iskandar (tempat venue kejohanan) Hotel yang lain semua jauh di Bandar Mersing dengan jarak ke venue lebih kurang 30 minit pemanduan. Ada lebih baik ngko pilih tempat yang dekat2 supaya tak tergesa2 nanti.

Selepas habis race, bolehlah wahai mu Damaq berkira2 nak mendayung ke Pulau Tioman (mana leh mendayung naik boat lah). Apa? ngko nak swim ke sana…hilang akal ko Damaq – letih swim 1.5km pun tak habis lagi. Nek boat laju  pun ambik masa 2:15 minit. Sama masa wa ran 21km SCKLM dahulu.

Tapi Damaq cemana pulak ngko nak simpan beskal ko tu semasa ngko nak ke sana. Bimbang beskal ngko akan dicuri kaum bila disimpan dlm kete. Kete ngko akan dipecah cerminnya. Hehe macam2 la pulak, tawakal jelah Damaq. Sri jangan pulak ngko tinggalkan.

2 Responses to “DAMAQ”

  1. Deo Says:

    Kalau Nordin Ahmad tu ada misai, ada jugak iras2 dgn KR. Heheheh….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: