REST, Raya la

Keranamu Deepavali, hari ini tiada kegiatan fizikal dari tubuhku. Semalam terover begenang sebelah pagi buat 10 laps dan petang balon lagi 50 laps – 20 laps +10 laps+10 laps pastu stop magrib. Cooling down konon sambung lagi 10. Tempo slow ada kut 68s per lap. Huuh teknik swim aku ni bukan betul pun – belasah je. Tadi sebentar beraya deepavali umah si Gheejan, sedap betul nasi beriani, kari kambing, kurma ayam, sayuran semua dan muruku serta kuih2. Memang hari ni hari rest demi mu Deepavali. Huhu dulu raya posa aku bantai join taiping raya run tapi kali ni masa deepavali pulak aku nak rest mcm beraya lobih. Tu lah yang dinamakan mood. Selamat hari Deepavali kepada semua Masyarakat Msia beragama Hindu. ¬†Pendatang dari Myammar pun wa ucap sekali – wish u all. Ku beri tajuk raya kat atas – jgn lak konfius cos kena faham apa maksud yang dinamakan “raya” tu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: