KAYUH MEMBELAH PULAU CAREY

Kayuh membelah Pulau Carey bermula dari Telok Panglaima Garang, kuar beskal kat Jaln Pusara pastu oang umah follow ngan kete dari belakang. Ada pasar malam pulak dan membuatkan kete tak leh masuk ikut Jalan Kampung…wrong timing – jadi terpaksa pusing balik ikut Jln Besar. Plan asal nak kayuh gi dan balik tapi sebabkan hari dah gelap maka wa buat sehala sahaja dgn jarak lebih kuang 20km. Speed meter rosak jadi soh oang check kat dashboard dan bacaan 26km kekadang ada sampai 40km……Wa kayuh cadence ler. Sampai hujung Pulau best cos jumpa laut dan puas hati setelah membalun bagai nak rak. Nampak Kapal2 yang sedang melalui Selat Melaka. Oang tengah memancing ikan pun ramai kat situ. Senja pun berlaboh..kapal2 dan boat nelayan masih bergerak2 dengan perlahan2 dalam hening senja. Mereka juga kan berlaboh. Wa chau dalam pukul 7.40 pm untuk mengejar surau di Kampung Simpang. Pulau Carey ni ada macam2 cite tapi yang simple atau yang general punyer klik sini. Pulau ini dinamakan bersempena Valentine Carey, seorang pegawai awam British di Malaya. Bagaimana oang putih leh ambik Pulau ni dan bagi balik kat kite?…ada time wa story lenkali.

2 Responses to “KAYUH MEMBELAH PULAU CAREY”

  1. nukilanida Says:

    waaa… kr ada safety car!! hihi
    mcm best jer cycling menyebelahi lautan!
    and che che che… cadence tu!
    hihi.. saya tak sempat lagi nak membuat cadence.. esok plan nak p guthrie! bdua w hub!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: